Article Info
Author(s) Машарипова З.А., Нарзуллаев Ф.Ш.
DOI 10.24412/2181-1431-2023-1-36-41
Abstract
Ushbu maqola mamlakatimizda oziq-ovqat sifati va xavfsizligini yanada barqarorlashtirish borasida amalga oshirilayotgan ishlar, ya’ni eng muhim oziq-ovqat xom-ashyosi bo’lgan un mahsulotlarini vitamin-mineral aralashmalar bilan boyitish va uning miqdorini nazorat qilish usullarini o’rganishga qaratilgan. Maqolada oliy va birinchi navli boyitilgan bug‘doyning tarkibidagi temir miqdori mavjud klassik (an’anaviy) usulda hamda GOST – 26928-86 ga muvofiq aniqlanib, tajriba natijalari tahlil qilingan. Tahlil natijasida GOST – 26928-86 ga muvofiq boyitilgan un tarkibidagi temir miqdorini aniqlash samarali va ishonchli usul haqida xulosa qilingan.